Skip to main content

Kalter Aardbeien

Het tuinbouwbedrijf van Richard en Annet Kalter begon 1 januari 1996. Toen namen zij het bedrijf over van de ouders van Richard. Op 1 mei 2002 kochten zij een glastuinbouwbedrijf met 1 ha kas. Er moest veel werk verzet worden om dit sterk verouderde bedrijf geschikt te maken voor aardbeien. In 2010 is er naast de teelt van aardbeien ook een begin gemaakt met een boerderijwinkel, waarin naast aardbeien ook groenten uit eigen moestuin werden verkocht. Na 10 jaar moest dit bedrijf plaats maken voor woningbouw.

In maart 2012 is heb bedrijf verplaatst naar een locatie 250m verderop. Anno nu bestaat Kalter Aardbeien uit een moderne duurzame aardbeienkwekerij met ruim opgezette boerderijwinkel, waar niet alleen eigen producten verkocht worden, maar ook groente en fruit en streekproducten zoals zuivel, kaas, vlees. Sinds voorjaar 2015 is de boerderijwinkel met een koffiehoek uitgebreid. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen, zelf aardbeien te plukken of in de kas te spelen.

Eind 2014 is Kalter Aardbeien als bedrijf, samen met het buurbedrijf Luma Zaden, (Biologische Zaadteelt) ook aangesloten op het aardwarmtenetwerk. Op 19 december 2014 heeft Richard Kalter officieel de gaskraan dichtgedraaid op zijn bedrijf, en is de aardwarmtepomp de benodigde warmte gaan leveren. Een uniek moment: een modern glastuinbouwbedrijf zonder aardgasaansluiting!

In maart 2018 is het gehele dak van de schuur van Kalter vol gelegd met zonnepanelen. Ze zijn nu op het gebied van elektra ook bijna zelfvoorzienend!

Wilt u meer weten over dit unieke bedrijf, gebruik dan deze link.