Skip to main content
Nieuws

Opbouw boortoren begonnen op 16 mei 2022

By 20 mei 2022mei 22nd, 2022No Comments

Na een ruime voorbereidingsperiode is op 16 mei begonnen met de opbouw van de boortoren voor de realisatie van een extra productieput, die eind van dit jaar duurzame warmte gaat leveren aan zes bedrijven. Hiermee wordt jaarlijks ongeveer 4 miljoen kuub aardgas vervangen door aardwarmte van eigen bodem. Een belangrijk stap om de CO2-emissie te verminderen en ook de afhankelijkheid van aardgas.

De Firma DrillTec zal de boring voor haar rekening nemen. Dit is een ervaren firma die het afgelopen voorjaar een vijftal aardwarmteboringen heeft verricht in de Noordoost Polder. Deze boringen zijn goed verlopen en hebben veel waardevolle informatie opgeleverd over de ondergrond. Die informatie kan ook gebruikt worden voor vervolgprojecten waarbij er ook warmte wordt geleverd aan woningen en andere bedrijven.

De opbouw van de boortoren zal naar verwachting 10 tot 12 dagen duren. Daarna zal de boring naar bijna 2 kilometer diepte beginnen. Op deze diepte wordt een temperatuur verwacht van ongeveer 75 graden Celsius. Een ideale temperatuur om kassen en huizen te verwarmen. Naar verwachting zal de boring ongeveer 40 dagen duren. Begin juli zal de boortoren klaar zijn met haar werkzaamheden en weer naar een volgende ’klus’ vertrekken, aangezien er veel vraag is naar duurzame energie.