Skip to main content
Nieuws

Vragen over de boring?

By 19 april 2022mei 22nd, 2022No Comments

De projectleider van het aardwarmteproject, Radboud Vorage, heeft afgelopen weken diverse buren, inclusief de volkstuintjes, bezocht om ze bij te praten over de aanstaande aardwarmte boring. Veel van de buren weten zich nog de boring uit 2011 te herinneren. Dat was een unieke boring, aangezien het de eerste aardwarmteboring was in Noord- en Oost-Nederland. Intussen heeft die boring veel navolging gehad in andere gebieden.

De afgelopen week is de hand gelegd aan de asfaltvloer van de boorlocatie. De boortoren zal op deze vloer geplaatst worden om de boring naar 2 kilometer diepte uit te kunnen voeren. Voorafgaande en tijdens de boring zal er extra transport op de wegen rond de Hartogsweg in IJsselmuiden zijn. Ook zal er zowel overdag als ’s nachts gewerkt worden. Om de geluids- en lichthinder te beperken zijn er schermen langs de boorlocatie geplaatst. De buren zijn over deze hinder geïnformeerd. Ook de veiligheidsdiensten zijn over de boring geïnformeerd.

Mocht u vragen over de boring hebben of een uitleg over geothermie willen ontvangen, neem dan contact op met de projectleider. Ook als u klachten heeft over de werkzaamheden, neem dan gerust contact op met Radboud Vorage.