Nieuws

Radboud Vorage nieuwe voorzitter van DAGO

By 4 juli 2020 augustus 24th, 2020 No Comments

Na een periode van 2 jaar neemt Saskia Hagedoorn per 1 juli 2020 afscheid van haar functie als bestuurslid en voorzitter van DAGO. Radboud Vorage, voorheen secretaris van het DAGO bestuur, neemt haar positie ieder geval tot eind 2020 over en vormt samen met Robert Kielstra (penningmeester) en Ted Zwinkels (secretaris) het bestuur van DAGO.

Een belangrijke taak voor Vorage wordt het bundelen van de krachten van DAGO en de Stichting Platform Geothermie. Volgens Vorage zijn de besturen van DAGO en Stichting Platform Geothermie (SPG) tot de conclusie gekomen dat een versnelling van de ontwikkeling van aardwarmte vraagt om een versterkte samenwerking tussen DAGO en SPG. Daarom hebben de beide besturen hun leden en deelnemers voorgesteld om hun organisaties op te laten gaan in 1 sterke brancheorganisatie met meer slagkracht. In deze vorm willen DAGO en SPG, gezamenlijk met andere partijen uit de warmtesector, kennisinstellingen en met overheden werken aan een aantrekkelijk investeringsklimaat en een effectieve en passende wet- en regelgeving voor de geothermiesector.

DAGO bedankt Saskia voor haar voorzitterschap en onder meer haar bijdrage om geothermie stevig te positioneren aan de Klimaattafel Gebouwde Omgeving, de basis die zij mede heeft gelegd voor het VGM-systeem van DAGO en recent haar inzet voor de succesvolle lancering van de Gedragscode geothermie. Hagedoorn: “tot voor kort was ik directeur van Hydreco Geomec. Na een intensieve periode van 10 jaar heb ik eind 2019 een sabbatical genomen. Ik voel me en ben nog sterk verbonden met de geothermie sector en wil graag een actieve rol in de sector blijven vervullen.”

Radboud Vorage is reeds bij de oprichting van DAGO (in 2014) betrokken geweest en sindsdien namens DAGO betrokken bij diverse werkgroepen en projecten op het gebied van innovatie en standaardisering. Naast voorzitter van DAGO is Radboud Vorage sinds 2010 projectdirecteur van het aardwarmteproject in Koekoekspolder in Overijssel. Dit was het eerste clusterproject met meerdere warmteafnemers en een eigen warmtenet. Samenwerking en innovatie zijn twee kernbegrippen in het werk van Radboud.