Nieuws

Informatiemarkt over winningsplan op 17 september 2020 in De Hoeksteen

By 6 september 2020 No Comments

Begin 2019 vroeg Aardwarmtecluster instemming van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op het ingediende winningsplan voor de aardwarmtebron in Koekoekpolder, zie foto winningsgebied onder aan artikel. Het ontwerpbesluit hierover is op 27 augustus ter inzage gelegd. Het ministerie organiseert op 17 september een informatiemarkt (met inschrijving) om een toelichting te geven op het ontwerp besluit.

Tijdens de informatiemarkt zijn medewerkers van het ministerie van EZK, TNO, SodM en Aardwarmtecluster uit Koekoekspolder aanwezig. Onderwerpen waar u zich over kunt laten informeren zijn:

  • Nut en noodzaak van aardwarmte;
  • Hoe gaat aardwarmtewinning in zijn werk;
  • Ervaringen in Koekoekspolder met aardwarmte vanaf 2012
  • Risico op schade en afhandeling daarvan;
  • Vergunningenprocedure en het indienen van zienswijzen.

In verband met de corona-maatregelen is er helaas geen vrij toegankelijke informatiemarkt mogelijk. De informatiemarkt zal worden opgedeeld in meerdere sessies van een uur. Hierbij mogen er maar een beperkt aantal aanwezigen tegelijkertijd op de informatiemarkt aanwezig zijn. Individuele aanmelding voor deze informatiemarkt is dan ook verplicht. U kunt zich aanmelden voor de informatiemarkt door middel van dit aanmeldformulier.

Medewerkers van Aardwarmtecluster zullen u uitgebreid te woord staan over de ervaringen met winning van aardwarmte uit de diepe ondergrond in Koekoekspolder. Sinds het begin van het project is bijna 40.000.000 m3 kuub aardgas bespaard door toepassing van aardwarmte. Daarmee is een grote bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de energievoorziening. In de toekomst wil Aardwarmtecluster meer duurzame warmte gaan leveren aan bedrijven en burgers in en rond Koekoekspolder. Ze werkt daarvoor intensief samen met de Stichting “Koekoekspolder energie- en CO2-neutraal”.