Skip to main content
Nieuws

Start grondwerkzaamheden boorlocatie

By 18 oktober 2021mei 22nd, 2022No Comments

Na het verkrijgen van de instemming op het winningsplan heeft Aardwarmtecluster direct initiatief genomen om de voorbereidingen voor de nieuwe productieput ter hand te nemen. De nieuwe productieput wordt in 2022 gerealiseerd naast de huidige mijnbouwlocatie aan de Hartogsweg in IJsselmuiden. Deze put zal bijdragen aan het besparen van ca. 4,5 miljoen kuub aardgas per jaar. Zeker gezien de hoge aardgasprijzen en de urgente dreiging van de klimaatverandering is doortastend handelen noodzakelijk.

De firma Visscher uit Mastenbroek is recent (oktober ’21) met de grondwerkzaamheden begonnen. Onderdeel van het werk is het vlakleggen van de nieuwe boorlocatie en deze geschikt maken om te verharden. Gedurende de werkzaamheden kan enige overlast voor de omgeving ontstaan door transportbewegingen van voertuigen van de firma Visscher. Er zijn afspraken met de uitvoerder gemaakt om deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Mocht er toch te veel overlast ontstaan dan kunt u met uw klachten terecht bij de projectdirecteur van het aardwarmtebedrijf, de heer Radboud Vorage. U kunt de heer Vorage bereiken via ons contactformulier, of via: