Skip to main content
Nieuws

Conductor installatie door Firma Haitjema

By 25 november 2021mei 22nd, 2022No Comments

De eerste stap van het realiseren van een geothermie put is het zetten van de conductor. De conductor is een stalen buis met een diameter van ca 65 centimeter die tot onder de zoetwaterlagen in de grond aangebracht zal worden. In het geval van Koekoekspolder is dat tot meer dan 100 meter diepte. Daarmee zijn de zoetwaterlagen beschermd en is er een stevig begin gemaakt voor de boring naar ca 2 kilometer diepte.

De firma Haitjema uit Dedemsvaart is op basis van hun expertise geselecteerd om het plaatsen van de conductor uit te voeren. Haitjema is een toonaangevend bedrijf op het gebied van het zetten van boringen voor grondwaterwinning, grondwaterbeheer en energiesystemen in de ondergrond. Haitjema werkt op basis van NEN ISO 14001 waardoor het MVO-systeem onderdeel is van hun integrale kwaliteitssysteem. De werkzaamheden van Haitjema zullen eind november/begin december plaatsvinden. Het plaatsen van de conductor zal naar verwachting 5 tot 7 werkdagen in beslag nemen en er kan incidenteel ook ’s avonds gewerkt worden.

Mocht er overlast ontstaan dan kunt u met uw klachten terecht bij de projectdirecteur van het aardwarmtebedrijf, de heer Radboud Vorage. U kunt de heer Vorage bereiken via het contactformulier, of via: