Skip to main content
Nieuws

Geslaagde welltest KKP-GT-03

By 20 december 2022februari 14th, 2023No Comments

Het waren drukke dagen in december. Samen met TNO en IF Technology was een programma opgesteld om de nieuwe productieput, met de naam de KKP-GT-03, uitgebreid te testen. De test bestond uit verschillende stappen en uiteindelijk resulteerde dat in een bron die 7 Megawatt aan warmte kan produceren. Daarmee is het mogelijk om ieder jaar 4,5 miljoen kuub gas te besparen (het gebruik van ca. 2.500 woningen of 15 hectare tuinbouwkas).

Om een goed idee te krijgen van het reservoir (warm waterhoudende laag) op bijna 2 kilometer diepte is de test in stappen uitgevoerd. Iedere keer is het debiet van de bron iets verhoogd tot dat deze uiteindelijk 7 Megawatt aan warmte produceerde. TNO en IF Technology gaan de resultaten van de test verder analyseren om meer kennis te vergaren van de diepe ondergrond. Die kennis is ook erg interessant voor andere aardwarmteprojecten, zoals het aardwarmteproject van Zwolle of in de toekomst voor de stad Kampen.

Ook wordt de kennis uit Koekoekspolder gedeeld met de branche organisatie Geothermie Nederland. Binnen die branche organisatie werken alle eigenaren van geothermie bronnen samen en zorgen zij voor een snelle kennisdeling. Dat is weer nuttig voor nieuwe initiatieven, zodat aardwarmte een grotere rol bij de energietransitie kan krijgen.

Voor meer informatie over Geothermie Nederland: https://geothermie.nl/